Recommended if You Like
Bono Eddie Vedder Mick Jagger

Genres You Will Love
Moods: Featuring Guitar Rock: Adult Alternative Pop/Rock Rock: Adult Contemporary

By Location
Albania

Links
Band Website Sell your music everywhere

Asgjë Sikur Dielli

Through lyrics with provocative metaphors, mainly topics from social life and with a deeper style, Asgjë Sikur Dielli (ASD) have created an authentic music atmosphere, aspiring to become the cult band of alternative music in Kosovo. The latest release "Disident" follows the trend. The group was established in the mid 90’s, when Alban Nimani (vocalist) and Bujar Hundozi (guitar) collaborated. In 1999 ASD recorded its first critically acclaimed album "1". The single “Mendoja çdo gjë merr fund pa ty” ("I thought that everything would end without you") became a hit on the music charts in Kosovo and Albania.

The band followed with success with their sophomore release "Ndodhemi” (“We remain") (2005). The album contains 11 songs including the hits: “Ku ka më mirë se me qenë shqiptar?” ("Is there any better than being Albanian?") and "Ndodhemi” (“We remain"). In 2009 the group publishes another hit single "Ma leht’ pa dhimbje" (“Easier without pain”).

In June 2015 Asgjë Sikur Dielli (Nothing Like the Sun) releases the single “Unë të dua ty” ("I Love You") from the album "Disident".

--

Përmes teksteve me metafora provokative, kryesisht me tema nga jeta sociale dhe me një stil më të thellë, Asgjë Sikur Dielli (ASD) ka krijuar një atmosferë autentike muzikore, duke arritur kështu që të bëhet bend kult i muzikës alternative kosovare. Albumi i fundit “Disident” është vazhdim i trendit. Grupi u krijua nga mesi I viteve '90, kur Alban Nimani (vokalist) dhe Bujar Hundozi (kitarë) u takuan dhe vendosën që të punojnë së bashku. Në vitin 1999 ASD realizon albumin e parë "1" i cili menjëherë u pranua nga dëgjuesit dhe kënga "Mendoja çdo gjë merr fund pa ty" u bë hit në toplistat muzikore kosovare dhe shqiptare. Më pas vazhdon suksesi i tyre me albumin e dytë të realizuar në vitin 2005 të titulluar "Ndodhemi". Albumi përmbanë 11 këngë, përfshirë këngët “Ku ka më mirë se me qenë shqiptar?” dhe “Ndodhemi”.

Në 2009 grupi publikon hit singlin “Ma leht’ pa dhimbje”. Në qershor 2015 grupi e lanson singlin “Unë të dua ty” nga albumi “Disident”.

Read more...