Lozano | Преку Седум Мориња

Go To Artist Page

More Artists From
Macedonia

Other Genres You Will Love
Pop: Pop/Rock Pop: Italian Pop Moods: Mood: Party Music
Sell your music everywhere
There are no items in your wishlist.

Преку Седум Мориња

by Lozano

Лозано, Влатко Лозаноски, на 6-ти Јуни 2012 година, го претстави својот втор музички албум,
Genre: Pop: Pop/Rock
Release Date: 

We'll ship when it's back in stock

Order now and we'll ship when it's back in stock, or enter your email below to be notified when it's back in stock.
Continue Shopping
available for download only
Share to Google +1

To listen to tracks you will need to update your browser to a recent version.

  Song Share Time Download
clip
1. Koga Mene Ke Me Nemas
3:39 $0.99
clip
2. Zaboravi
4:09 $0.99
clip
3. Ako Ne Sum Toj
3:42 $0.99
clip
4. Kako Den Jasno E
3:23 $0.99
clip
5. So Tebe Poubav E Denot (feat. Aneta Micevska)
3:33 $0.99
clip
6. Ima Li
2:39 $0.99
clip
7. Preku Sedum Morinja
4:29 $0.99
clip
8. Breathe In Love
3:16 $0.99
clip
9. Nema Den Nema Nokj
3:04 $0.99
clip
10. Soba 101
3:24 $0.99
clip
11. Letam Kon Tebe
2:54 $0.99
clip
12. Kako Porano Sto Bese (feat. Offside Band)
3:02 $0.99
Downloads are available as MP3-320 files.

ABOUT THIS ALBUM


Album Notes
Лозано, Влатко Лозаноски, на 6-ти Јуни 2012 година, го претстави својот втор музички албум, "Преку Седум Мориња", именуван според една од неговите нови нумери на истиот.
Заедно со овој албум, беше промовиран и првиот роман на Марија Лозаноска, неговата сестра, "Големото Л".
"Преку 7 Мориња" се состои со вкупно 12 различни нумери и неколку различни стилови на музика.
Највпечатлив е оној на кој што веќе публиката го препознава Влатко, а тоа е pop - rock. Во дел од песните има и етно елементи, Dance, reggae, rock итн... Во овој албум е и првата нумера каде Лозано пее и на англиски јазик и е DANCE песна, "Breathe in Love" Сепак како водечки во овај албум и најпрепознатливи за публиката се "Кога мене ќе ме немаш" и "Нема ден, нема ноќ", воедно со овие две нумери Лозано се закити со титулата "Хит на Година" на Радискиот Фестивал "МАРС" за 2012 и за 2013 година. Главен музички продуцент се потпишува неговиот долгогодишен соработник Лазар Цветкоски и автор на музиката и аранжманот на поголемиот број нумери како на првиот, така и на вториот албум. Како текстописци се потпишуваат Милан Миланов, Магдалена Цветкоска, Марија Лозаноска, Ѓоко Спасевски, Стефан Спироски, Раде Врчаковски. Јован Василевски и Гоце Симоновски се потпишуваат како автор на музиката, односно аранжманот на "Како порано што беше" Во "Преку 7 Мориња" има соработка и со други артисти, Анета од Групата Молика (Со тебе поубав е денот), потоа групата "Offside" (Како порано што беше) и со LVC во "Breathe in Love".

Read more...

Reviews


to write a review